Loading...

Koh Lanta, Krabi

Ak hľadáte ostrovný raj v Thajsku bez davov ľudí, potom je Koh Lanta pre vás to pravé miesto. Nachádza sa pri pobreží Krabi a ponúka tichšiu a pokojnejšiu alternatívu k stále populárnejšiemu ostrovu Koh Phi Phi. To však neznamená, že na ostrove Koh Lanta je nedostatok možností na zábavu: nájdete tu skvelé miesta na potápanie, nádherný národný park, biele piesočnaté pláže a mnoho ďalšieho. 

Ak patríte k cestovateľom ktorí radi spoznávajú menej známe miesta, miestne obyvateľstvo a kultúru, majú radi chutné jedlo, by mali mať ostrov Koh Lanta vo svojom itinerári!

Keďže Koh Lanta je stále kráľom skrytých klenotov, je ľahké objaviť neznáme miesta a opustené pláže!

 

LANTA LANTA: ZOZNAM VECÍ, KTORÉ SA OPLATÍ ZAŽIŤ

Malebná zátoka Nui Bay je pravdepodobne jedným z najkrajších miest na kúpanie na ostrove Koh Lanta. Je to jedna z pláží, ktorá sa už roky nezmenila a stále zostáva neuveriteľne prirodzená a nedotknutá. More je tu jedinečne krásne a toto miesto je veľmi vhodné aj na šnorchlovanie. Stále tu nie sú žiadne ubytovacie zariadenia, čo je ďalší dôvod, prečo je táto skrytá pláž snov povinnou atrakciou na ostrove Koh Lanta. 

Národný park Mu Koh Lanta - ďalším významným miestom ostrova Ko Lanta je národný park Mu Ko Lanta na samom juhu ostrova. Aj cesta do parku je naozaj malebná a pri troche šťastia môžete cestou zazrieť opice. Najväčšou atrakciou v národnom parku je maják Ko Lanta, ktorý sa stal takmer dominantou ostrova. Pláž v národnom parku je tiež fantasticky krásna, pretože piesok je mimoriadne svetlý a voda krištáľovo čistá.

Dávajte si však pozor, aby ste si tu nenechali len tak plavky, pretože drzé opice si tu nenechajú ujsť žiadnu príležitosť na korisť. Športovo založení ľudia si potom urobia výlet džungľou cez národný park a pri troche šťastia objavia divoké zvieratá a tropické vtáctvo.

Vstupné: 200 bahtov Vstupné do národného parku | Otváracie hodiny: 8:30 - 18:00 hod.

 

 

 

Zátoka Kantiang a vyhliadka - pravdepodobne jednou z najlepších vecí, ktoré môžete na ostrove Koh Lanta zažiť, je návšteva malebnej zátoky Kantiang v južnej časti ostrova. Táto vysnívaná pláž s neuveriteľne krásnymi farbami mora, vysokými palmami a jemným mäkkým pieskom je absolútnym vrcholom a skutočným tipom pre zasvätených.

Okrem toho je zátoka Kantiang stále málo turistická, čo vytvára neuveriteľne idylickú atmosféru. Pekné sú malé rezorty a bungalovy, ktoré sa tu nachádzajú buď priamo pri mori, alebo mierne nad plážou s nádherným výhľadom na more. V zátoke Kantiang sa nachádza aj jeden z TOP luxusných hotelov - Pimalai Resort & Spa, najluxusnejší hotel na ostrove Koh Lanta!

V zátoke Kantiang sa nachádza jeden z najkrajších výhľadov na ostrove Koh Lanta. Ak sa tam vydáte na skútri, určite by ste sa mali zastaviť v jednej z panoramatických reštaurácií na ceste a vychutnať si nádhernú scenériu s chladným nápojom.

***

Tigria jaskyňa: malá jaskyňa, ktorá sa spojila s pôvodnými stromami. Hodinová túra vás zavedie aj k vodopádu, v ktorom počas obdobia sucha chýba voda.

Šnorchlovanie na ostrove Koh Lanta - keďže v blízkosti ostrova Koh Lanta sa nachádza mnoho rajských ostrovčekov, ako napríklad Koh Rok a Koh Mook, výlet za šnorchlovaním je jednou z najobľúbenejších aktivít, ktoré si počas pobytu na ostrove môžete užiť. Môžete sa rozhodnúť pre výlet so šnorchlovaním na jednom ostrove alebo pre populárny výlet na "štyri ostrovy".
Ostrov Koh Rok - výlet na ostrov Koh Rok patrí k najobľúbenejším výletom z ostrova Koh Lanta. Keď hovoríme o tomto ostrove, máme na mysli vlastne dva ostrovčeky: Koh Rok Nok a Koh Rok Nai, ktoré sú od seba vzdialené len 200 metrov. Najdôležitejšími bodmi tohto výletu sú najmä fantastické miesta na šnorchlovanie, ktoré sa nachádzajú okolo ostrova. Ale aj nádherná pláž snov s tyrkysovo modrými farbami mora je naozaj jedinečná. Ďalšími zaujímavosťami sú obrovské jaštery, ktoré sa na ostrove usadili a často navštevujú turistov.

Emerald Cave Koh Mook - obľúbeným výletom z ostrova Koh Lanta je aj výlet loďou do Smaragdovej jaskyne na ostrove Koh Mook. Pri návšteve vás čaká približne 80 metrov dlhá, čiastočne čierna morská jaskyňa, na konci ktorej sa nachádza kedysi tajná pirátska pláž. Už len preplávanie ňou je dobrodružstvo, na ktoré tak skoro nezabudnete. Počas mnohých výletov loďou potom môžete navštíviť ďalšie zaujímavosti ostrova, ktoré vás nadchnú svojimi jemnými plážami s práškovým cukrom.

Old town Koh Lanta - návšteva starého mesta na ostrove Koh Lanta je jedným z najlepších výletov na ostrove Koh Lanta. Nachádza sa na východnej strane ostrova a obývajú ho najmä thajsko-čínske rodiny. Medzi hlavné atrakcie tu patrí krásna a dokonca jediná čínska svätyňa na ostrove. Ale aj inak toto mestečko naozaj stojí za to vidieť. Malebné drevené domčeky pri mori, vynikajúce rybie reštaurácie a príjemné kaviarne pozývajú na dlhšie zotrvanie v tomto mestečku. Aj tí, ktorí radi nakupujú, si určite nájdu niečo pekné na kúpu v niektorom z mnohých farebných obchodíkov. 

 

 

 

Ban Saladan Vilage - za pozornosť stojí aj malá dedinka Ban Saladan na severe ostrova Koh Lanta. Pri príchode trajektom sa vylodíte priamo tu. V tejto rybárskej dedinke, kde väčšina miestnych obyvateľov chodí loviť ryby, nájdete všetko čo potrebujete. Sú tu bankomaty, niekoľko supermarketov, pekárne a dokonca aj nemocnica. Je tu však aj veľa príležitostí na nákupy a prechádzky. Nájdete tu množstvo stánkov s jedlom, reštaurácií, cestovných kancelárií, obchodov so suvenírmi a hlavné mólo. Pri prechádzke po nábreží nájdete aj niekoľko dobrých reštaurácií postavených. Večera tu pôsobí mimoriadne romanticky.

Počas hlavnej sezóny sa každý večer koná "Koh Lanta Walking Street", malý nočný trh na ostrove Koh Lanta, kde si môžete naplniť brucho dobrotami za rozumnú cenu.


Lanta Animal Welfare - ak máte radi zvieratá, chcete urobiť niečo dobré a zároveň zbierať nezabudnuteľné zážitky z ostrova Koh Lanta, potom by ste určite mali navštíviť Lanta Animal Welfare. Ide o neziskovú inštitúciu, ktorá sa stará o blaho pouličných psov a mačiek. Počas prehliadky útulku so sprievodcom nahliadnete do fantastickej práce dobrovoľníkov a v prípade záujmu môžete v Animal Welfare aj sami pomáhať prípadne finančne podporiť. V kaviarni môžete stráviť čas s roztomilými mačkami alebo využiť možnosť venčenia psíkov. 

Otváracie hodiny a prehliadky: 9:00 až 17:00 hod.

Objavujte ostrov Koh Lantu na skútri
Preskúmanie najkrajších miest, pláží a atrakcií ostrova Koh Lanta na skútri je pravdepodobne najobľúbenejšou aktivitou na dovolenkovom ostrove. Jazda je príjemná, pretože takmer 30 km dlhý ostrov má dobre rozvinutú cestnú sieť a aj premávka je veľmi pokojná. Požičovňa skútrov sa ponúka takmer v každom ubytovacom zariadení a v malých cestovných kanceláriách pozdĺž hlavnej cesty. V súčasnosti stojí skúter na jeden deň na ostrove Koh Lanta približne 250 bahtov. Pri hľadaní benzínu sledujte značky Gasoline a oranžové fľaše predávané popri ceste.

Najlepší čas na návštevu ostrova Koh Lanta

Hlavná sezóna na ostrove Koh Lanta trvá od polovice novembra do apríla, pretože v tomto období je všeobecne menej zrážok. Na ostrove Koh Lanta sú dve hlavné ročné obdobia. Suché obdobie sa začína v januári a končí v apríli. Teplota sa pohybuje od 25 do 32 stupňov Celzia počas celého roka. Najmä v decembri, januári a februári sú jedny z najslnečnejších dní v roku.

V období od mája do júna sa môžete stretnúť s pár prehánkami ale stále príjemnými teplotami. Vlhké obdobie od júla do októbra nie je vhodným obdobím na návštevu ostrova, pretože všetko bude zatvorené kvôli silným dažďom.

Ako sa dostať na ostrov Koh Lanta

Koh Lanta v skutočnosti pozostáva z dvoch ostrovov - a nemá vlastné letisko. Tieto ostrovy sú na mape zoradené vertikálne. Prvá časť ostrova Koh Lanta je vcelku divoká a má malú infraštruktúru, preto miesto ktoré chcete navštíviť je posledný ostrov. Preto vaša cesta tam bude nepochybne zahŕňať mosty a trajekty. Cesta na ostrov Koh Lanta je pomerne jednoduchá, ak viete, čo robíte. Najbližšie veľké mestá sú Krabi a Phuket. Odtiaľ sa môžete na ostrov Koh Lanta dostať buď autobusom, alebo loďou.

Trajekt - premávajú denne z prístavu Krabi na ostrov Koh Lanta počas hlavnej sezóny na ostrove (približne od novembra do apríla). Prístav Krabi sa nachádza približne 4 km od centra mesta Krabi, preto pri individuálnych rezerváciach trajektu odporúčame overiť si, či je v cene zahrnutý aj transfer do prístavu. Cesta trajektom trvá približne 2 hodiny.

Minivan - ďalšou alternatívou k plavbe trajektom je využiť minivan. Stále absolvujete krátku plavbu trajektom, ale zvyšok cesty sa uskutoční po ceste. Cesta by mala trvať približne 3 hodiny z mesta Krabi alebo o niečo dlhšie z Ao Nang.


V prípade záujmu nás prosím kontaktujte na uvedenom telefónnom čísle alebo na e-mailovej adrese. 

Tel: +421 2 707 00 707 , E- mail: info@viptravel.sk