Loading...

Maurícius - Raj na zemi, ktorý môžete vďaka nám zažiť.

Ostrov v raji – Maurícius

 

Ako raz Mark Twain napísal: „Maurícius bol vytvorený ako prvý a až potom nebo, nebo bolo skopírované podľa Maurícia“.

Maurícius má všetko čo sa od raja očakáva – tropické podnebie, kryštálovo čistú vodu Indického oceánu, rozmanitý podmorský život stvorený na potápanie a šnorchlovanie, jemný biely piesok na plážach, luxusné rezorty, úžasnú kreolskú kuchyňu, nádherné výhľady z turistických chodníkov, milých usmievavých obyvateľov rozličných kultúr.

 

Maurícius je na dosah priamym letom z Viedni - komfortné cestovanie zabezpečí letecká spoločnosť Austrian Airlines. Večer nastúpite do lietadla a za 10 hodín budete na vysnenom rajskom ostrove. Priame lety súdostupné od novembra do apríla.

 

Maurícius je celoročná destinácia s takmer garantovanými slnečnými lúčmi počas Vašej dovolenky. Na Mauríciu nie je obdobie dažďov, možné sú večerné búrky so zvyšujúcej sa vlhkosti. Priemerné teploty počas Maurícijského leta (november až marec) sú v rozmedzí 30 – 34 °C, nočná teplota neklesá pod 25 °C. Počas Maurícijskej zimy (jún až august) dosahujú teploty počas dňa od  22 do 25 °C. Vlhkosť sa pohybuje okolo 80 %.

 

Svadba snov na Mauríciu – oslava lásky na rajskom ostrove

Väčšina luxusných hotelov na Mauríciu ponúka profesionálne služby svadobného koordinátora, ktorý zabezpečí všetko potrebné pre Váš magický deň. Civilný obrad na pláži alebo kresťanský obrad v kostole – vybavenie formalít je jednoduché a personál našej kancelárie VIP Travel Vám bude nápomocní.

 

Aktívne strávená dovolenka – Maurícius nie je iba o oddychu na pláži

Jednou z najznámejších atrakcií Maurícia je geo park Chamarel 7 farebná zem. Jedinečný zážitok pre nadšencov geológie, milovníkov prírody a tých, ktorí chcú porozumieť tomuto vzácnemu a pôsobivému fenoménu. Fascinujúce prírodné dedičstvo ostrova.

 

Na Mauríciu je niekoľko veľkolepých vodopádov. Vodopády na Mauríciu sú požehnané bujnou vegetáciou a úrodnou pôdou, sú svätyňou relaxácie a spôsobom, ako sa spojiť s prírodou. Väčšina vodopádov sa nachádza na izolovaných miestach a cesty na ich dosiahnutie môžu byť dosť náročné. Napriek tomu stojí za námahu objaviť divokú a zároveň veľkolepú stránku Maurícia.

 

Turistika na Le Morne Brabant

Najznámejšia túra na ostrove s nádherným výhľadom na juhozápadný roh ostrova. V roku 2008 bolo pomenované ako miesto svetového dedičstva UNESCO, pretože v 19. a začiatkom 20. storočia bolo útočiskom oslobodených otrokov. Viac ako dve storočia slúžil ako živé centrum pre kreolskú kultúru. Túru odporúčame absolvovať v ranných hodinách, keď teplota vzduchu nie je ešte vysoká. Trasa sa dá zvládnuť do 3-4 hodín vrátane prestávok a fotenia.

 

Ostrov Île aux Cerfs, v angličtine známy ako jelení ostrov, je ostrov blízko východného pobrežia Maurícia. Tento rajský ostrov má rozlohu asi 100 hektárov. V súčasnosti na ostrove sa už jelene nenachádzajú, nájdete tu však viaceré z najkrajších pláží na svete, a preto je jedným z nutných miest na návštevu. Fakultatívny výlet na katamaráne je príjemné spestrenie dovolenkových dní. Počas plavby sa zastavíte na nádhernom mieste na šnorchlovanie, pokiaľ sa venujete objavovaniu podmorského sveta, personál katamaránu pripraví chutné grilované špeciality.

 

Športové aktivity na Mauríciu

Golf, kite surfing, potápanie a šnorchlovanie, kayaking, paddle boarding, rybárčenie, bicyklovanie, turistika – to všetko a ešte viac Vás čaká na prekrásnom ostrove Maurícius.

 

Dovolenka Maurícius by sa dala charakterizovať ako raj na zemi. Vo vzduchu cítiť more a všade navôkol je prenádherná krajina.

Chcete zažiť luxusnú dovolenku snov za prijateľné ceny aj vy?  Cestujte s viptravel.sk