Loading...

Mexiko a jeho krásy!

Prečo je dovolenka v Mexiku tá najlepšia.

Vieme, že existuje nespočetné množstvo destinácií, z ktorých si môžete vyberať, ale Mexiko by malo byť jedným z hlavných kandidátov. Tu je dôvod: Mexiko je rozľahlé a rozmanité, ako aj krásne, a to z hľadiska krajiny aj toho, čo tu môžete robiť. Nech ste kdekoľvek v krajine, nikdy nebudete mať núdzu o nové jedlá alebo nápoje, ktoré môžete ochutnať, o zážitky, ktoré môžete zažiť, alebo o aktivity, do ktorých sa môžete zapojiť.

Tu je niekoľko skvelých dôvodov, prečo je dovolenka v Mexiku najlepšia;

Príroda vo svojej najkrajšej podobe
Jedným z prvých dôvodov, prečo je dovolenka v Mexiku najlepšia, je úžasná príroda, ktorú si môžete vychutnať. Mexiko je plné prírodných krás, od zasnežených pohorí až po bujnú džungľu.  Či už dáte prednosť leňošeniu na slnku na pláži, zlaňovaniu z trblietavého vodopádu, splavovaniu rieky na kajaku alebo prehliadke podzemných jaskynných systémov, ocitnete sa uprostred najkrajších scenérií na svete.

Biologická diverzita
Mexiko patrí medzi päť biologicky najrozmanitejších krajín sveta, pretože sa môže pochváliť približne 1 500 druhmi cicavcov, obojživelníkov a plazov, 1 000 druhmi vtákov a 30 000 druhmi rastlín. Je to tiež cieľová destinácia mnohých migrujúcich živočíchov; žraloky veľrybie, veľryby sivé a motýle monarchovia tu končia svoju ročnú cestu. Vaša dovolenka v Mexiku bude plná príležitostí vidieť niektoré z najkrajších zvierat. Čo tak ísť pozorovať veľryby, absolvovať výlet za vtákmi do rezervácie Garza Blanca alebo si zaplávať s delfínmi vo voľnej prírode?

Lokality svetového dedičstva UNESCO
Mexiko je jednou z najbohatších svetových studníc archeologických nálezísk a, čo je dosť pôsobivé, má najviac pamiatok zapísaných na zozname svetového dedičstva UNESCO zo všetkých krajín Ameriky. Nájdete tu stopy starého sveta, ktoré dodnes hrdo stoja.

Kuchyňa hodná úcty
Každý región v Mexiku má svoje špecifické chute a postupy, vďaka ktorým je jeho kuchyňa jednou z najrozmanitejších na svete. Prísady sú čerstvé a kvalitné bez ohľadu na to, kam sa vyberiete. Mexická kuchyňa je osobitá a chutná; v skutočnosti je taká pôsobivá, že je prvou kuchyňou, ktorá získala štatút svetového dedičstva UNESCO. Ešte lepšie je, ak to všetko zapijete tequilou alebo mezcalom, aby ste zažili autentický a povzbudzujúci zážitok.

Kultúra
Obyvatelia Mexika sú srdeční a priateľskí a vždy sa snažia, aby sa návštevníci na dovolenke v Mexiku cítili vítaní. Je to krajina s bohatou kultúrnou históriou a sú to ľudia, ktorí sú rovnako hrdí na svoje starobylé tradície a zvyky ako na pokrok vo svete. Dedičstvo Olmékov, Mayov a Aztékov sa prejavuje vo viac ako 60 zachovaných jazykoch, ktorými sa hovorí dodnes. Okrem toho vám architektúra a umenie, ktoré nájdete vo väčšine veľkých miest, pomôžu vidieť Mexiko v úplne novom svetle.

Pohodlné a cenovo výhodné
Dovolenka v Mexiku nebola nikdy jednoduchšia a bezproblémovejšia, pretože v súčasnosti je v krajine viac ako 50 medzinárodných letísk, ktoré ponúkajú priame lety do a zo Spojených štátov a Kanady. To pre vás znamená menej času na cestovanie a nízke náklady na stravu a ubytovanie po príchode znamenajú, že za svoje peniaze dostanete viac.

Kompletnú ponuku pobytov do Mexika aj s priamym letom nájdete na našej stránke. 

Aktuálne vstupné podmienky do krajiny a podmienky návratu nájdete na stránkach MZV.