Loading...

Heli-Skiing

NEZABUDNUTEĽNÝ LYŽIARSKÝ ZÁŽITOK
HELISKIING V KANADE

 
 

CMH Heli-Ski & Heli-Boarding pobyty: 

 

CMH Heli-Ski & Heli-Boarding pobyty: INFO

 

  

 

Aktuálne ponuky


Nebaví Vás už lyžovačka v Alpách, množstvo lyžiarov na zjazdovke, či státie na vleky, ponúkame Vám nezabudnuteľný zážitok v panenskej prírode Kanady, lyžovanie s helikoptérou.
 

Monashees 2016

Miesto: Stredisko Monashees / Kanada
Termín pobytu v Monashees

V cene je zahrnuté:
• transfery z letiska Calgary a späť
• Ubytovanie s plnou penzia vrátane nealko nápojov
• Požičanie špeciálnych lyží
• Zlyžovanie 30 000 výškových metrov
• Sauna, Jacuzzi, lezecká stena




 

Späť

Galena 2016

Miesto: Stredisko Galena / Kanada
Termín pobytu v Galene

V cene je zahrnuté:
• transfery z letiska Calgary a späť
• Ubytovanie s plnou penzia vrátane nealko nápojov
• Požičanie špeciálnych lyží
• Zlyžovanie 30 000 výškových metrov
• Sauna, Jacuzzi, lezecká stena

Späť
 

CMH Heli-Ski & Heli-Boarding - Informácie

 

Helisking Vám ponúka nezabudnuteľný zážitok z hôr s nádychom dobrodružstva.

Heli-skiing je adrenalínové lyžovanie v panenskom prašane, kde namiesto vlekov využívate helikoptéru. Fantastická príroda, prašanom pokryté svahy, žiadne preplnené zjazdovky, dokonalý relax....
Spoločnosť VIPtravel spolupracuje s kanadskou spoločnosťou CMH - Canadian Mountain Holidays / Canadian Mountain Heli-skiing už niekoľko rokov. Spoločnosť CMH heliskiing ponúka najväčší a najveľkolepejšií lyžiarsku zážitok na svete. Ich 11 lyžiarskych oblastí v horách Britskej Kolumbii pokrýva 15765 štvorcových kilometrov: pre predstavu  - je to viac ako tretina Švajčiarska.

Pre lyžiarov aj snowbordistov, podnebie v Britskej Kolumbii ponúka zázračnú kombináciu zimných podmienoch, terénu, najlepších lesov, množstvo atraktívnych svahov, na ktorých vás budú sprevádzať profesionálni horskí vodcovia. Vačšinou trvalé prašanové snehové podmienky sú najlepšie na svete, podobné nikde inde vo svete nenájdeme.
 
Ponúkame možnosť výberu z 11 chát na území Britskej Kolumbie. Chaty v lokalitách pôsobenia CMH sú špeciálne vytvorené tak, aby dokonale uspokojili potreby heli-lyžiarov a heli-boardistov. Naša spoločnosť ponúka rovnako skvelé zážitky pre pre začiatočníkov heli-skiingu ako aj pre pokročilých heli-lyžiarov. Vo väčšine chát sa Heli-lyžuje v skupine 11 lyžiarov s jedným profesionálnym horským vodcom - guidom. V lokalitách CMH si prídu na svoje rýchly lyžiari, agresívni, lyžiari vyhľadávajúci zážitky, ale aj nadšenci privátnych výletov či skialpinizmu. 
   
   

Ponúkame tradične týždňové pobyty /7 dní/, ale aj , 5- 10 dňové pobyty pre lyžiarov aj snowbordistov vo vybraných chatách počas celej sezóny.

ČO ZAHŔŇA CMH HELISKIING /KANADA/

Garantuje výškové metre pre heli-skiing aj heli-snowboarding nasledovne:

 

 

 

 

 

Predpoklad:

 

Garantujeme:

 

10 – dňový pobyt

 

43570 výškových metrov

 

30 500 v.m.

 

7 – dňový pobyt

 

30500 výškových metrov

 

21 780 v.m.

 

5 – dňový pobyt

 

21500 výškových metrov

 

15 250 v.m.

 Späť

Naše lyžovanie navyše zahŕňa pre vás:

  •  Celodenná strava, obedové balíčky, nealkoholické nápoje

  •  Ubytovanie v chatách a užívanie všetkých služieb ako sauna, vírivka a pod.

  •  Sprievodca počas transferu z a na letisko v Calgary

  •  Plne certifikovaní horskí vodcovaia spoločnosťami ACMG a/alebo IFMGA

  •  Lyžiarska výbava – špeciálne lyže do hlbokého snehu - Atomic Helo – Daddy lyže a palice. CMH

  •  lavínový výcvik a skúšku lavínového vyhľadávača

       
     

 

 

Pre priaznivcov lyžovania ponúkame Heli-skiing - jedinečný zážitok z lyžovania aj v iných oblastiach:

  • Aljaška
  • Himaláje
  • Grónsko
  • Kanada

 

Späť

Požiadavky
Heliskiing je určený pre dobrých lyžiarov, nemusíte patriť zrovna medzi najlepších lyžiarov v hlbokom snehu, ale vyžadujú sa od Vás aspoň minimálne skúsenosti, aby ste si vedeli lyžovačku poriadne vychutnať.

Výbava

Potrebná lyžiarska výbava (špeciálne lyže do hlbokého snehu) je v cene zahrnutá. Snowboardy si musíte zobrať svoje vlastné so sebou, so sebou si treba vziať i vlastné lyžiarske topánky a pracovníci Heliskiing-u Vám na základe Vašej topánky prispôsobia lyže. Samozrejme nutnou výbavou je teplé zimné, resp. lyžiarsky oblečenie ako aj krém s ochranným faktorom a okuliare. Lyžiarska prilba povinná nie je, ale doporučuje sa.

Bezpečnosť nadovšetko

V priebehu niekoľkých dekád vytvorila CMH multi-úrovňový bezpečnostný program, ktorý je zárukou vášho pohodlia a ochrany vášho zdravia. Náš snehový manažment zahŕňa zber dát o stave počasia a snehu, pravidelné skúšky stability snehu, stanovenie výšky rizika v konkrétnom prostredí a vhodný lyžiarsky program šitý na mieru konkrétnych podmienok terénu.
Alpine Helicopters zabezpečuje viac ako dvadsať rokov dokonalý servis všetkých leteckých zariadení CMH.
Skúsení, schopní piloti sú špeciálne trénovaní v horskom prostredí. Súčasťou našej bezpečnostnej siete je aj detailný rozhovor o bezpečnosti helikoptér s našimi klientmi predtým ako skupina naštartuje motor k svojmu prvému zjazdu. Každý z našich lyžiarov je vybavený lavínovou výbavou - lavínovým vyhľadávačom, sondou, lopatou a vysielačkou, s príslušnou inštruktážou o možnom použití.

Nadmorská výška

Väčšina našich terénov sa nachádza v rozpätí od 1800 až do 2800 metrov nad morom.
V niektorých prípadoch môžete však začať lyžovať v 3500 m nad morom a skončiť v 600 metrovej výške. Výška, v ktorej sa lyžuje sa bude meniť každým dňom, a to bude závisieť od pilota a horského vodcu, od počasia a snehových podmienok.

Najlepšie obdobie na Heliskiing 

Lyžiarska sezóna začína v decembri. V tomto období je už väčšina severoamerických stredísk naplno otvorená. Sezóna začína skoro a trvá veľmi dlho. Jarné lyžovanie poskytuje možnosť lyžovať na firne na južných svahoch a v prašane na severných svahoch. Na jar sú dni dlhšie a teploty priaznivejšie, čo umožňuje dlhšie lyžovať. V tomto ročnom období vačšinou lyžujeme na otvorených obrovských pláňach a snažíme sa nájsť firn pre skúsených lyžiarov. Jarné lyžovanie na firne je prekrásne jednoduché a človek sa veľmi nenamáha. Ale na druhej strane aj na jar po perióde sneženia, sa nám naskytne možnosť si zalyžovať v prašane.